petterikomonen

Nokia Windows Phone 8 Lumia

  • Nokia Windows Phone 8 Lumia

Tällä viikolla, keskiviikkona viides syyskuuta, Nokia ja Microsoft isännöivät New Yorkissa tapahtumaa jossa paljastetaan paljon Windows Phone 8:n liittyviä uutisia. Tähän mennessä olemme nähneet Nokialta kokoelman älypuhelimia, langattoman latauksen,  kaiuttimia ja kuulokkeita,kaikki Nokian kirkkaissa väreissä. Mitä tapahtumalle voi jäädä paljastettavaksi muuta, kuin lopullinen varmennus näistä laitteista ja niiden hinnoittelusta. Mutta yllätyksiä saattaa tulla.

itse tapahtuma pidetään New Yorkissa 5. Syyskuuta kello 9.30 paikallista aikaa ja sitä voi seurata muumuassa Slash Gearin kautta. Uuden sukupolven Windows 8 on koodinimelta Apollo, mikä onkin ainoa yksityiskohta jonka nokia on paljastanut uuden käyttöjärjestelmän lisäksi. nokia kehottaa Samsungia ottamaan muistiinpanoja.

 Tällä kaudella Noklian Windows Phonen myynnissä on mukana teleoperaattori Verizon. Applen ja Samsungin ensimmäisen tuomion jälkeen nokian kurssi lähti nousuun mikä näyttää hyvää valoa seuraavan sukupolven Nokioiden tulevaisuudelle. Tämän linjaston laitteistosta on saatu yllättävän runsaasti tietoa yksityiskohdista vaikka itse valmistaja ei sitä ole jakanut.

Uutuutena Nokian uudessä älypuhelimessa on langaton laturi jota saattaisi luulla hiireksi ulkomuotonsa vuoksi.  Tulossa ovat ilmeisesti myös langattomat korvakuulokkeet ja näillekin langaton laturi, mutta nämä ovat vain huhuja. saman huhun mukaan tämä langaton laturi toimisi Qi järjestelmällä, jolloin lataus olisi mahdollista myös muiden valmistajien laitteilla.

 Tulossa olisi myös Nokia lumia 920 PureView, joka nimensä mukaan olisi varustettu PureView tekniikalla. Tämä PureViev ei kuitenkaan olisi sama, 41 megapikselin kameralla varustettu monsteri, joka nähtiin aiemmin tänä vuonna, vaan sen 8 megapikselin serkku, josta ei ole vielä saatu yksityiskohtia. Toinen laite, joka on vuotanut julkisuuteen on nokia Lumia Arrow, tämä on Nokian keskihintainen laite joka pitää sisällään suurimman osan niistä mullistavista uutuuksista jotka tulevat Windows phone 8:aan. Tämä on siis todennäköisesti toinen tälläviikolla julkaistavista uutuuksista joka paljon isoveljeään huokeampi. Kuten uuden linjaston muissakin laitteissa on tässäkin litteä etupaneeli.

 Maailmalla on supistu myös uudesta Nokia Lumia 820:stä myös Windows phone 8 tekniikalla. Tämä olisi hieman kevennetty versio 920 PureView:stä, siinä olisi hieman pyöreämmät reunat ja olisi saatavan violettina, sinisenä, harmaana, mustana, valkoisena, keltaisena ja punaisena.

 Lopullinen julkaisupäivä windows Phone 8:lle tulee varsin todennäköisesti olemaan 29 lokakuuta 2012. Jokainen yllä mainittu Windows Phone 8 älypuhelin, joka julkaistaan huomenna saadaan myyntiin lokakuun lopussa.

 Mielenkiintoisena lisukkeena Nokialta on tulossa kaksi uutta äänentoisto laitetta. Ensimmäinen on Nokia/JBL NFC kaiuttimet jotka nähtiin viimeviikolla IFA näyttelyssä. Toinen on Nokia Purity Pro langattomat kuulokkeet, nekin kuten JBL kaiuttimet on saatavissa, täydellisesti yhteensopivassa paketissa, kaikissa lumia linjan kirkkaissa väreissä. Kuulokkeet valmistaa Monster ja käyttävät samaa Near Field Communication (NFC) tekniikkaa. Jäämme innolla odottamaan mitä uutta Nokia tuo markkinoille uusien värien lisäksi, joka tapauksessa lupaavalta näyttää. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.